Verzekering

Waarom een aanvullende verzekering?

De fysiotherapeut is de specialist in beweging en helpt u bij klachten die met beweging te maken hebben. Daarom is het verstandig om te zorgen dat u voor fysiotherapie goed verzekerd bent. Dat kan, met een aanvullende verzekering. Het is dus belangrijk om u hierover goed te informeren bij uw huidige verzekeraar én andere verzekeraars. Vergelijken loont!

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Als uw zorgverzekeraar de premie verhoogt of de voorwaarden (in negatieve zin) verandert, mag u zonder opzegtermijn overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit soort aanpassingen gelden meestal per 1 januari. U heeft dan 30 dagen de tijd om uw oude polis op te zeggen.

Let op: wacht eerst tot de nieuwe verzekeraar uw aanvraag heeft geaccepteerd en zeg daarna pas uw oude verzekering op!

 

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

Sinds januari 2006 is de fysiotherapeut direct toegankelijk dat wil zeggen dat u geen verwijzing van arts of specialist meer nodig heeft om een afspraak te kunnen maken. Indien u zich zonder verwijzing heeft aangemeld zal er eerst een screening plaatsvinden dat wil zeggen dat er gekeken wordt of u met uw klacht behandeld kunt worden door de fysiotherapeut.

Na screening of eerste afspraak

Er wordt een intake gehouden. Aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) zal de fysiotherapeut proberen te achterhalen wat uw gezondheidsprobleem / hulpvraag is. Aan de hand van deze informatie en een fysiotherapeutisch onderzoek zal een behandelplan worden opgesteld. Tevens kunnen er uitspraken worden gedaan over de prognose, aard en duur van de behandeling. Tijdens de volgende afspraak gaat de behandeling van start.

© Fysiotherapie Sanders 2017 - Made by: Creador Designs